Vanaf maandagmiddag 14 oktober 2013 is Chakir Belahcen uit Haarlem vermist. Chakir is geboren op 19 oktober 1994. Op woensdag 16 oktober heeft zijn familie Chakir Belahcen als vermist opgegeven bij de politie.

Inmiddels is echter duidelijk geworden dat hij maandagavond voor het laatst is gezien door een 19-jarige Haarlemmer die dezelfde avond is aangehouden na een woninginbraak aan de Willebrordstraat. De aangehouden verdachte werd na een zoektocht aangetroffen in het water van de Mooie Nel. Ondanks een uitgebreide zoektocht op maandagavond 14 oktober – waarbij onder meer een politiehelikopter warmtebeelden heeft gemaakt en duikers van de brandweer het water in zijn gegaan – is er geen tweede verdachte aangetroffen.

Na dit uitgebreide onderzoek ging de politie er vanuit dat de tweede verdachte was ontkomen. De aangehouden Haarlemmer verklaarde pas op vrijdag 18 oktober dat hij maandagavond in het gezelschap was van Chakir. De politie houdt er rekening mee dat Chakir mogelijk onwel is geworden in het water. Maar het is ook mogelijk dat hij is ontkomen en zich schuilhoudt voor de politie.

Zijn familie heeft met buurtbewoners ook actief naar hem gezocht op en in de omgeving van de Mooie Nel. Helaas zonder resultaat. Chakir is astmatisch en afhankelijk van zijn medicatie. Hij kan bovendien ook niet goed zwemmen. Chakir heeft een normaal postuur, kort zwart haar en donkerbruine ogen. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij donkerkleurige jeans, zwart met rode schoenen en een donkerkleurige jas van het merk Armani.

‘Als hij een fout gemaakt heeft, dan moet hij daar voor boeten. Wij willen weten waar hij is. Toen die andere jongen werd gearresteerd hoorde hij Chakir ‘help, help’ roepen’, aldus zijn zus Ouarda.

De familie Belahcen doet een dringende oproep aan iedereen die Chakir na zijn vermissing heeft gezien zich te melden bij de politie (0800-6070)