Marokko heeft de halve finale van de African Nations Championship, de Afrika Cup voor spelers uit de eigen competitie, op een dramatische manier misgelopen. De ploeg van bondscoach Hassan Benabicha verloor met 3-4 van Nigeria in de kwartfinale.

Een dramatisch resultaat, want de Atlas Leeuwen stonden na 45 minuten nog op een royale 3-0 voorsprong. De eerste helft verliep voorspoedig voor de Marokkanen. Marokko begon zelfverzekerd aan het duel en was in de beginfase de betere partij. Het was dan ook niet onverdiend toen Moutouali de openingstreffer maakte.

Perfecte eerste helft
De speler van Raja Casablanca werd na een messcherpe counter bediend door El Ouadi en maakte met een prachtige stift de eerste treffer van het duel. Zijn ploeggenoot Iajour maakte niet veel later de 2-0. De aanvaller maakte het tweede doelpunt uit een vrije trap. Iajour krulde de bal prachtig binnen en liet de Nigeriaanse keeper kansloos.
Nog voor het aanbreken van de rust, maakte Marokko de 3-0. Weer was het Moutouali die een goed uitgevoerde counter, weer assist van El Ouadi tot doelpunt promoveerde. De Atlas Leeuwen gingen dus met een ruime voorsprong de kleedkamer in. Tijdens de tweede helft zouden ze echter een ander Nigeria aantreffen, dat beter en beter ging spelen.

Grote voorsprong weg
De Nigerianen maakten al gauw de aansluitingstreffer en binnen een kwartier werd het zelfs 3-2. Daarna bleef Nigeria op zoek naar de gelijkmaker. Marokko kwam moeilijk onder de druk uit. De Marokkanen kregen nog wel kansen, sommige levensgroot, maar konden de wedstrijd niet op slot zetten. Dat kwam ze duur te staan, want in de laatste minuut kwamen de Nigerianen door een afstandsschot op gelijke hoogte.

De verlenging bleek voor de uitgeputte Marokkaanse ploeg een brug te ver. Nigeria mistte kans op kans, waardoor de Marokkaanse supporters nog hoop hadden. Die hoop verdween na een blunder van keeper Lamyaghri. Hij schatte een voorzet verkeerd in. De doelman wist de bal nog wel te vangen, maar liet het los. Een Nigeriaan was er snel bij om de bal in het net te schieten, waardoor het 3-4 werd.

Zuur
In de laatste minuten van de verlenging kon Marokko geen vuist meer maken, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld. Een zure uitschakeling, vanwege het weggeven van een royale voorsprong.

 

In de laatste minuten van de verlenging kon Marokko geen vuist meer maken, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld. Een zure uitschakeling, vanwege het weggeven van een royale voorsprong.