Doodgeschoten Mohammed in de Rif begraven

2018-01-31 17:00:23 AMSTERDAM - De kist met het lichaam van Mohammed Bouchikhi wordt in de lijkwagen gedragen na een gebedsdienst in de Nasr-moskee voor de 17-jarige jongen die om het leven kwam door een schietpartij in buurtcentrum Witttenburg. ANP OLAF KRAAK

Onder veel belangstelling is de zeventienjarige Mohammed in de Riffijnse stad Berkane begraven.

De uitvaartceremonie voor Mohammed, die vorige week in Amsterdam werd doodgeschoten, begon in de moskee met het djanazah-gebed. Vandaar ging het in optocht door de straten van Berkane naar de begraafplaats, waar de teraardebestelling was. De imam sprak hierbij een kort gebed uit.

Enkele honderden mensen woonden de plechtigheid bij. Onder hen was de burgemeester van Berkane, die met de vader van Mohammed sprak. Ook ongeveer zeventig mensen uit Nederland, waaronder ruim twintig vrienden van Mohammed, waren naar de Rif gereisd om bij de uitvaart te zijn. De uitvaartceremonie volgde op het reguliere vrijdaggebed en na de preek van de imam.

Mohammed B. werd een week geleden per ongeluk doodgeschoten in een buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg, waar hij stage liep. De schutters hadden het waarschijnlijk voorzien op een ander slachtoffer, de negentienjarige Gianni L.. Hij raakte gewond. Een twintigjarige stagiaire raakte gewond aan haar benen.

Woensdag was er een herdenkingsdienst in de Amsterdamse Nasr-moskee.

Comments

comments

Share