Anass was een opvallende verschijning op school. © Anp.
Gisterochtend werd de plotseling verdwenen Anass Aouragh (13) uit Wassenaar dood gevonden in een bos. De politie sluit een misdrijf niet uit en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen. Hoe dan ook blijft iedereen verbijsterd achter: de kleurrijkste brugpieper van de school is er niet meer.

Mietje, homo en flikker

Anass, van Marokkaanse komaf, was sowieso geen grijze muis, vertellen ze. Hij was ronduit opvallend. Zelfs als brugklasser op het Adelbert College is hij niet bang om zichzelf te zijn. Waar jaargenootjes zich schikken naar de mode en omgangsvormen van de massa, steekt Anass boven het maaiveld uit. Hij draagt nu eens een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt. Gaat gekleed in strakke kleren en sjaaltjes. ‘Fashionboy’, klinkt het plagerig. Maar later wordt hij doelwit van pesterijen. Mietje, homo en flikker, zijn de scheldnamen. Op school, maar ook in zijn wijk.

Diep geraakt

Op de website van de school staat een bericht over het overlijden van Anass: “Het tragisch overlijden van onze brugklasleerling Anass Aouragh heeft ons diep geraakt. Wij zijn heel verdrietig om de lege plek die hij in de klas en in de school achterlaat. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.”

De politie gaat verder met het onderzoek naar de dood van de jongen. Over de omstandigheden van zijn dood is nog niets bekendgemaakt. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Zelfmoord wordt niet uitgesloten, maar ook geruchten over de aanwezigheid van een man worden verder onderzocht.

Bloemen en brieven
Ook is er gisteren uitgebreid buurtonderzoek gedaan in de omgeving waar het lichaam van de jongen werd gevonden. Op de plek waar hij is aangetroffen zijn bloemen en brieven neergelegd.

 

Lezersactie! stuur en een mail naar Amazightimes en ontvang de kortingscode voor het concert van Khalid Izri in Theater Zuidplein en maak gebruik van de €5 korting!