Noureddine Adherbal

Nadat bekend raakte dat een minderjarige jongen, Ayman B. verkracht werd in imzouren door politieagenten komt het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid met een mededeling gericht aan de publieke opinie.

Het Directoraat ontkende alle beschuldigingen van verkrachting die op sociale netwerksites zoals Facebook circuleren. Erop wijzend dat de minderjarige vaag bleef in zijn verklaringen en de politieofficieren niet direct beschuldigde.
In de communiqué verklaarde het Directoraat:
“Teneinde de publieke opinie te informeren en deze kwaadaardige geruchten en valse berichten, die worden toegeschreven aan de veiligheidspersoneel, te bestrijden, verklaren wij dat het politiepersoneel in de stad Imzouren geen minderjarige met de in de post vermelde identiteit voorgeleid hebben aan de bevoegde gerechtelijke instanties in 2017 en 2018.

Het Directoraat zegt “dat het slechts om systematische geruchten gaat die bedoeld waren om het veiligheidspersoneel schade toe te brengen. Het Directoraat verklaart ook dat het haar recht behoudt om haar toevlucht te nemen tot de rechterlijke macht tegen de mensen die dit “valse” nieuws verspreiden.