Bij het VN-gebouw in Casablanca hebben activisten gisteravond gedemonstreerd en opgeroepen tot het onderzoeken van Marokkaanse namen in de Panama Papers.De twintig demonstranten werden snel omringd door de politie, die posters en borden in beslag nam. Ze willen hiermee demonstreren tegen het feit dat er nauwelijks onderzoek wordt gedaan naar Marokkaanse namen die in de onthullingen van Panama Papers staan. Zij hekelen ‘de stilte van de regering over de rijken die Marokko plunderen’. Ook wilden ze hun stem laten horen tegen de straffeloosheid die betrekking hebben tot financiële en economische misdrijven.

Persbureau AFP sprak een van de demonstranten. Hij stelt dat de demonstratie ook tegen de corruptie was, maar ook om een onderzoek te eisen. In ‘Panama Papers’ staan talloze documenten van het Panamees bedrijf Mossack Fonseca. Ook documenten van Marokkaanse personen kwamen naar voren. De privé-secrataris van koning Mohammed VI, Mounir Majidi was een van hen.

Hij zou onder meer belasting hebben ontdoken. Andere ondernemers zijn Abdelrazzak Sitail, redacteur van het dagblad Les Afriques, Miloud Chaabi, CEO van Ynna Holding, Saad Bendidi, directeur van de groep Saham en Kacem Bennani, CEO van Delassus Group.