Aan alle PVV-stemmers. Voor jullie misschien ondenkbaar. Maar hij bestaat echt: de vriendelijke Marokkaan! En wel in Amsterdam-Nieuw-West; de plek die bij velen bekend staat als het Noord-Afrika van 020.

De vriendelijke Marokkaanse jongeman had in Duitsland een auto gehuurd voor een week. Wilde enkele familieleden – en dat zijn er meestal wel wat – bezoeken, zowel in Duitsland als in Nederland.

De vriendelijke Marokkaanse jongeman was zó vriendelijk dat hij naar de balie van het politiebureau in de Ookmeerbuurt (Amsterdam-Nieuw-West) toog om daar een nog vriendelijkere vraag te stellen.

De vriendelijke Marokkaanse jongeman vroeg zich namelijk af of hij voor de autoritjes in Nederland extra belasting moest betalen. ‘Hij wilde geen problemen’, aldus wijkagent Don de Jong. Wat voor problemen, dat werd niet duidelijk.

De wijkagent stelde de vriendelijke Marokkaanse jongeman vervolgens gerust met de volgende woorden: ‘Je hoeft je geen zorgen te maken. Alles is in de huurprijs inbegrepen.’

Conclusie van dit voorval: vriendelijkheid kent geen onderscheid in huidskleur, maar is overal, dus ook in de Marokkaanse cultuur, te vinden.