Uitgeverij Jurgen Maas, maakte gister het volgende deel van de boekenreeks bekend. De Berberbibliotheek is een literaire reeks, die ieder jaar een roman uit Berberland naar het Nederlands vertaald.

In november zal Gezichten van Mohamed Choukri (Ayt Chiker, 1935 – Rabat, 2003) verschijnen. De roman Gezichten is het laatste deel van de trilogie, de andere delen zijn Hongerjaren en Jaren van dwaling. Mohamed Choukri werd door zijn debuut Hongerjaren in de literaire wereld en daarbuiten beroemd, het verkocht meer dan een miljoen exemplaren. De roman verscheen in 1973 en was tot 2000 een verboden boek in Marokko.

Choukri was een van de eersten die in Noord-Afrika en het Midden-Oosten met Hongerjaren de autobiografische roman introduceerde.
Net als in Hongerjaren en Jaren van dwaling speelt de alledaagse taal en de straatmores een belangrijke rol.

In eenvoudige taal wordt de wonderlijke, harde en vertederende stad Tanger beschreven, aan de hand van ontmoetingen die een blijvende indruk op de schrijver hebben gemaakt: het barmeisje Fati, met wie de auteur over literatuur praat en die een voorliefde heeft voor Camus of Hammadi de gokker, die bij voorkeur speelt met denkbeeldige tegenstanders, enzovoort.
Door deze figuren ontstaat een levendig beeld van het leven in Tanger in de jaren vijftig.