In de Riffijnse  stad Al Hoceima is voor de vierde dag op rij geprotesteerd tegen de autoriteiten na de gewelddadige dood van een visverkoper, vorige vrijdag. Vandaag hebben de scholieren de lessen geboycot en vanavond was er weer een massaal bijgewoonde betoging. Intussen zouden ook vijf mensen zijn opgepakt.
De verontwaardiging blijft groot in Al Hoceima over de manier waarop Mohcine Fikri is omgekomen. Veel Rifijnen hebben vragen bij de manier waarop de politie de man heeft aangepakt.

Fikri is tegengehouden omdat hij zwaardvis wilde verkopen. Het Marokkaanse ministerie van Landbouw verbiedt de vangst van zwaardvis tussen 15 februari en 15 maart, en tussen 1 oktober en 30 november. Naar verluidt zou Fikri geweigerd hebben smeergeld te betalen aan de politieagenten die hem hadden tegengehouden. Daarop is een vuilniswagen ter plaatse gekomen om de vis op te laden. Toen Fikri in die vuilniswagen sprong om zijn koopwaar te recupereren, is het blijkbaar misgelopen.

Een aantal Marokkaanse media melden dat vijf mensen die mogelijk betrokken zijn bij zijn dood voor ondervraging zijn opgepakt. Los daarvan is ook een onderzoek ingesteld naar de manier waarop de politie de zaak heeft aangepakt.