De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking is vandaag in Duitsland aangekomen voor besprekingen.

Na Parijs, waar hij dinsdag samenkwam met de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian, arriveerde Nasser Bourita vandaag in Berlijn om zijn Duitse tegenhanger, Heiko Maas, te ontmoeten.

De gesprekken tussen de Marokkaanse minister en zijn Duitse tegenhanger omvatten de bilaterale samenwerking, de betrekkingen tussen Marokko en de Europese Unie en de territoriale integriteit van Marokko, aldus een overheidsbron aan het nieuwsmedium Lefr360.

Nasser Bourita is net begonnen aan een tournee in verschillende Europese landen, wiens doel het is om, naast het versterken van het partnerschap tussen Marokko en deze landen, te informeren over de laatste ontwikkelingen in de Sahara-kwestie na de provocaties van de Polisario in de bufferzone.

Duitsland, dat vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met Marokko, zal in 2019 toetreden tot de VN-Veiligheidsraad als een niet-permanent lid.

Dezelfde bron geeft aan dat Bourita niet van plan is een ontmoeting te hebben met de speciale gezant van de secretaris-generaal van de VN voor de Sahara, Horst Kohler, wiens kantoren zich in Berlijn bevinden.

“Er zal geen ontmoeting plaatsvinden tussen de twee mannen in Berlijn, het werkbezoek van Nasser Bourita is uitsluitend voorbehouden aan de Duitse autoriteiten”, zei de bron.