De koning van Marokko, Mohamed VI, is positief getest op het coronavirus, zo meldde het Amerikaanse persbureau FOX News gisteren.

De koning is vermist sinds de Covid-19-pandemie in de wereld uitbrak. FOX News ging niet verder in en verklaarde alleen dat de Alawitische koning besmet is met het dodelijke virus: ‘De Marokkaanse leider is ook positief getest op het coronavirus’, zei de journalist van FOX News op een televisie-telefoonverbinding.

Sinds gisteren circuleren er geruchten over de mogelijke vlucht van de koning van Marokko vanuit het land, informatie waarvan de authenticiteit nog niet is geverifieerd, schrijft deze ‘vlucht’ volgens de Marokkaanse pers toe aan het rapport dat de vorst heeft ontvangen over het werkelijke aantal geïnfecteerden door Covid -19 in het Koninkrijk. Verschillende speciale adviseurs van Mohamed VI zelf en leden van de regering zijn besmet door hun routinebezoeken aan Spanje.

Dezelfde geruchten bevestigen dat “de Marokkaanse pers sprak over de mogelijke vlucht van de koning naar een eiland in de archipel van de Canarische Eilanden”, terwijl het Marokkaanse volk zeer moeilijke dagen van angst en paniek doormaakt als gevolg van de verspreiding van het dodelijke virus.

De verschijning van de goede vriend van de koning, Abu Azaiter, in het buitenland kan verband houden met deze geruchten, waarin de atleet verscheen in een video waarin hij zichzelf laat zien terwijl hij tussen verschillende medische hulpteams naar Marokko dwaalt “om de door de Covid-19-epidemie, volgens Al Sahrawi.

Wat kan worden versterkt met de hypothese dat de koning van Marokko in het buitenland is, is dat hij tot dusver niet verschijnt. Evenmin hield hij een toespraak voor de natie, zoals alle landen op dit moment deden vanwege de verspreiding van het Coronavirus.

Ter referentie: het officiële aantal tot nu toe met Coronavirus besmette gevallen in Marokko is 516, waarbij 37 nieuwe gevallen werden bevestigd en twee nieuwe sterfgevallen werden geregistreerd, voor in totaal 29 sterfgevallen, terwijl een nieuw geval van herstel werd geregistreerd, dat dat brengt het totaal van degenen die hersteld zijn op 14, volgens de laatste update van het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid.