Noureddine Adherbal

Volgens Franse media lopen er verschillende klachten over hem gaande van bedreigingen met geweld of dood en pesterijen op het werk.
Op 26/03/2019 werd hij in Parijs op het politiebureau ondervraagd, in het kader van een voorlopig onderzoek dat eind januari door de openbare aanklager in Parijs werd geopend, na een klacht wegens doodsbedreigingen die door de producent en cabaretier Bruno Gaccio tegen hem was ingediend.

Volgens “Mediapart” wordt de heer Belattar ook door verschillende mensen in de entertainmentwereld beschuldigd van “vernederend of bedreigend gedrag”.

Vier mensen klaagden over directe bedreigingen, zes anderen spraken over moeilijke werkrelaties en twee jonge vrouwen vertelden over gesprekken die afdwaalden naar seksuele insinuaties, schrijft de informatieve website (Mediapart)die sinds eind 2017 onderzoek doet naar deze zaak.

In 2018 werd hij benoemd door president #Emmanuel_Macron in de “Presidentiële raad der steden”. Deze raad van 26 leden is opgericht om oplossingen aan te reiken om bepaalde buurten leefbaarder te maken.