Corruptie is een plaag die Marokko een jaarlijks verlies van 2% van zijn economische groei kost.
“We zijn vastbesloten om de corruptie te bestrijden die Marokko een jaarlijks verlies van 2% van zijn economische groei kost”, zei Lahcen Daoud, de minister-afgevaardigde voor Algemene Zaken en Bestuur in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP. Hij zei dit aan het einde van een bijeenkomst in Rabat, geïnitieerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) onder het thema “Versterking van de integriteit van het bedrijfsleven in Marokko”.

De bijeenkomst, zo zei hij, had tot doel mensen bewust te maken van het belang van de strijd tegen corruptie die de economische ontwikkeling van het land belemmert, om manieren te vinden om deze plaag te overwinnen door in overleg met het land programma’s op te stellen en om bedrijven uit de particuliere sector hierbij te betrekken.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het partnerschapsprogramma tussen Marokko en de OESO, gericht op het profiteren van de expertise van deze organisatie op het gebied van bedrijfsintegriteit en om de beste werkwijzen uit het veld en internationale normen in het Koninkrijk te verwelkomen.

© REDACTIE 2018