De Marokkaanse politieke partij PI (Parti de l’Istiqlal) heeft aangekondigd dat de Amazigh nieuwjaarsdag een vrije dag zal zijn voor alle partijmedewerkers. Dit geldt tevens voor de medewerkers van de -aan de partij gelieerde- kranten zoals het Arabische Al Alam en de Franstalige Al Ray.

Tweede jaar op rij
De PI wordt al conservatieve partij gezien die door de geschiedenis heen meestal niet pleit voor de integratie van de Amazigh taal en cultuur in de Marokkaanse instantie. Desondanks is dit het tweede jaar op rij dat de partij dit streven heeft.

Nationale feestdag
De partij heeft er tevens voor gepleit om van de Amazigh nieuwjaarsdag een nationale feestdag te maken. Hiervoor klinkt vooral afgelopen decennia een steeds sterker klinkende pleidooi. De Marokkanen verwelkomen op 13 januari van het gregoriaanse kalender het 2965ste Amazigh jaar.

Nederland
Ook in Nederland wordt de Amazigh nieuwjaarsviering gevierd. Het gros van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland is Amazigh. In de Randstad zal het nieuwe jaar met culturele activiteiten in zowel Den Haag, Rotterdam en Utrecht gevierd worden.