Christenen in Marokko hebben de premier van het land een brief gestuurd waarin zij om basisrechten vragen, zoals de vrijheid om kerkdiensten te beleggen en de erkenning van kerken.
De brief is een vervolg op een ontmoeting die een groep Marokkaanse christenen recent had met vertegenwoordigers van de Nationale Raad voor Mensenrechten om de positie van christenen in het land onder de aandacht te brengen. Christenen in Marokko hebben beperkte vrijheid.

De brief aan Saadedin Al Outhmani is woensdag verstuurd, meldt Protestante Digital. De brief bevat een verzoek om hulp. „We schrijven hem dat wij hopen dat de overheid christenen zo zal behandelen zoals de koning wil toen die zei dat hij de prins is van alle believers in Marokko, christenen, moslims en elk andere.”

De groep christenen vraagt ook om erkenning van de christelijke huwelijksceremonie en hoopt eigen –niet-islamitische– begraafplaatsen te kunnen krijgen.

Marokkaanse christenen mogen hun kinderen geen Bijbelse namen geven, dat ziet de groep ook graag veranderd. Ook zouden kinderen van christenen de vrijheid moeten krijgen om niet deel te nemen aan het onderwijs in de islam op scholen.

De Marokkaanse wet biedt alleen ruimte aan de islam en het jodendom. Vooral moslims die overgaan naar het christendom hebben het moeilijk in Marokko.