De Franse reisspecialist Edreams heeft zijn jaarlijkse ranking gepubliceerd van beste en slechtste luchthavens ter wereld. De Mohammed V luchthaven in Casablanca voert de lijst van slechtste luchthavens aan.

“De slechtste luchthaven ter wereld is de Mohammed V luchthaven in Casablanca, die, van alle vermelde luchthavens, de laagste score behaalde.”, schrijft Edreams. De Marokkaanse luchthaven behaalde een score van 3,19.

Daarna volgen de luchthavens van Rome Ciampino (3,21), die van Tegel (3,30) en Schönefeld (3,33) in Berlijn en de Londen Luton Airport (3,56).

De Singapore Changi Airport (4,47) werd uitgeroepen tot beste luchthaven van het jaar door de gebruikers van de site. Op de tweede plaats staat de Zurich Airport (4,18) in Zwitserland, gevolgd door de Istanbul Atatürk Airport (4,16) in Turkije.

De ranglijst is gebaseerd op een enquête onder 50.000 gebruikers van de site gedurende het jaar 2017. De gebruikers beoordeelden de algemene structuur en de kwaliteit van de dienstverlening, inclusief restaurants en winkelmogelijkheden.