Twee jongens uit Leidsche Rijn die overlast veroorzaakten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt. Dat meldt de politie. De twee waren volgens RTV Utrecht buren van een Marokkaans gezin, waarvan deze week bekend werd dat ze na pesterijen waren ondergedoken in een noodwoning. Ook ligt hun woning vlak achter het huis waarin een homostel woonde, dat eveneens is weggepest.

Een bewoner van de wijk Terwijde in de Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht waarschuwde vrijdagnacht de politie dat werd ingebroken in een auto aan de Meredith Wilsonstraat. Na een achtervolging werden twee mannen van 19 en 22 jaar uit Utrecht in een vluchtauto aangehouden. Een derde verdachte was ontkomen.

Later bleek dat de auto op naam stond van de 18-jarige overlastgevende jongen uit de Heinrich Bertéstraat. Hij werd even later in zijn woning opgepakt. Hij is vermoedelijk de derde verdachte. Ook de 14-jarige broer van de verdachte werd in de woning aangehouden voor een inbraak in het huis van de buren. Dat de 14-jarige daarbij betrokken was, was al vast komen te staan na een sporenonderzoek van de politie.

De politie onderzoekt nog of het tweetal zich schuldig heeft gemaakt aan meer strafbare feiten.