Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (Défi) en de Marokkaanse minister voor Buitenlandse Handel hebben dinsdag een samenwerkingsakkoord ondertekend. Eerste concrete activiteit wordt de beurs Made in Morocco, die van 13 tot 15 mei zal plaatsvinden in Thurn &Taxis.Het akkoord moet leiden tot een intensere economische samenwerking tussen het Brussels Gewest en Marokko, maakt agentschap Brussels Invest & Export bekend in een persbericht.

Het contract tussen staatssecretaris Céline Jodogne en haar Marokkaanse evenknie Mohammed Abbou moet Brusselse en Marokkaanse bedrijven met elkaar in contact brengen. Enkele genoemde sectoren zijn de bouw, energie, farmaceutica, ICT en de automobielsector.

Een van de eerste concrete activiteiten wordt de beurs Made in Morocco, die van 13 tot 15 mei zal doorgaan in Thurn & Taxis. Die dient ter promotie van het toerisme en de Marokkaanse bedrijven uit onder andere de ambacht, industrie, bankenwereld en voeding.

‘Miljard Afrikaanse inwoners bereiken’
Bovendien hebben Brussel en Marokko beide een strategische positie: Marokko als toegangspoort tot en financieel centrum van het Afrikaanse continent, en Brussel als hoofdstad van Europa. De Marokkaanse connectie zou ook een mooie aanvulling zijn op de historische aanwezigheid van België in Centraal-Afrika, staat te lezen in het persbericht.

“Onze bedrijven zullen voortaan gemakkelijker en sneller betrouwbare potentiële partners vinden om de 30 miljoen Marokkaanse consumenten, en zelfs het miljard inwoners van het Afrikaanse continent te bereiken”, klinkt het bij Jodogne.