De 23-jarige Nabil Amzieb was sinds vrijdagavond al geen contact meer te krijgen, dat zegt zijn broer tegen AT5.

Rond 20.00 uur heeft de broer van Nabil nog een sms naar hem gestuurd: “Daar stond in dat de scooter voor de deur stond en dat hij die mocht pakken. Daarop kreeg ik geen antwoord. Rond 23.00 uur heb ik hem nogmaals een bericht gestuurd. Maar ook daarop kreeg ik geen reactie.”

Nabil gaf aan kinderen op vrijwillige basis training in kickboksen. Ook was hij afgestudeerd aan de tweejarige opleiding tot servicemedewerker in de bouw aan de ROC Amsterdam. Nabil zou na de zomer verder gaan met studeren.
Waarom Nabil om het leven is gebracht weet zijn broer niet. “We weten van niks. We snappen niet waarom hij. Hij was geen crimineel.” De familie durft geen bericht meer over de dood van Nabil te lezen, zegt zijn broer tegen AT5.

“Ik zie in het nieuws staan dat zijn dood mogelijk een waarschuwing is. Maar aan wie? Voor wie? We zien alleen maar negatieve dingen over Nabil in de media. We weten niet hoe we ermee om moeten gaan. Onze vader en moeder zijn kapot. Ze hopen elk uur dat hij thuiskomt.”

Nabil Amzieb had ook nog een jonger broertje en zusje. “Het besef dat Nabil er niet meer is, is er wel, maar ook weer niet. Er komt veel familie over de vloer. We krijgen veel steun en ze komen ons condoleren”, besluit de broer van Nabil.

Vanmiddag werd bekendgemaakt dat er een tweede autobrand is gekoppeld aan de dood van Nabil Amzieb. Deze auto stond op de straat Kelbergen in Zuidoost en is aangetroffen ongeveer op het moment dat ook het hoofd van Amzieb is gevonden.