De 59-jarige Brit Robert Bill is in Marokko veroordeeld voor ontvoering van drie jonge meisjes en poging tot verkrachting, zo meldde de tv-zender Al Arabiya. Vorig jaar probeerde hij een 6-jarig meisje in Tetouan mee te nemen, maar die schreeuwde zo hard dat omstanders de auto van Bill belegerden. De gealarmeerde politie arresteerde hem vervolgens waarna hij beschuldigd werd van nog twee pogingen tot ontvoering.

Er was al een opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd, want in 2007 had hij in Wales getracht een meisje van 5 te ontvoeren. Na zijn vrijlating reisde hij via Spanje naar Marokko en tijdens die reis probeerde hij in Spanje ook nog eens een meisje te ontvoeren en verkrachten.

Bill, een jehovagetuige uit Wales, die ook al eens veroordeeld was voor in bezit hebben van kinderpornoplaatjes, kan nog in hoger beroep gaan tegen het vonnis. Naar eigen zeggen is hij onschuldig. Zijn ex-vrouw Jacqueline kan het allemaal nog steeds niet geloven. “Nog meer kinderen, ik kan het niet geloven. jarenlang leidde hij zo’n dubbelleven en ik had niets door. Ik kan er niet meer bij!”