AMSTERDAM – Mbark Boussoufa ziet zichzelf niet terugkeren naar Ajax, de club waar de 26-jarige Anderlecht-middenvelder zijn opleiding genoot.

© ANP
“Zeg nooit nooit, want je weet niet hoe dit soort dingen lopen, maar ik zie mezelf niet meer in Nederland spelen”, liet de Marokkaans international aan de vooravond van het Europa Leagueduel tegen zijn oude club weten.
Johan Cruijff zei al eens over Boussoufa, die al meerdere keren tot beste speler van de Belgische competitie werd verkozen, dat Ajax hem nooit had moeten laten gaan. Die opmerking streelt de Marokkaans international.
“Dat Cruijff mijn naam weet en weet wie ik ben, zie ik als een compliment, maar achteraf is dat natuurlijk makkelijk om te zeggen. Er gaan spelers om allerlei redenen weg bij Ajax.”
El Hamdaoui
Bij Ajax is Mounir El Hamdaoui een gevaarlijke speler, vindt Boussoufa. Zijn collega bij de Marokkaanse nationale ploeg doet het daar prima.
“Hij heeft heel wat mooie goals gescoord. Onder de nieuwe trainer ging het even wat moeilijk, maar zeker de eerste zes maanden heeft hij het heel goed gedaan.

.nusport.nl

AmazighTimes AmazighTimes