Marokkanen drinken minder alcohol volgens een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarvan de conclusies door Akhbar Al Yaoum werden gepubliceerd.

Het rapport toont aan dat het verbruik van alcohol in Marokko tussen 2010 en 2016 sterk is gedaald. Bij mannen daalde de consumptie van alcohol in die periode van 1,8 liter naar 1,2 liter en bij vrouwen van 0,2 liter naar 0,1 liter.

Deze daling is het gevolg van de bewustmakingscampagnes over alcohol, met name wat betreft verkeersongevallen, aldus de krant.

In het rapport wordt tevens melding gedaan van 504 sterfgevallen door alcoholgebruik, waaronder 341 door levercirrose en 163 door verkeersongevallen.

Alcoholisme treft nauwelijks Marokkanen volgens de WHO, met slechts 0,2% verslaafden. Marokkanen geven de voorkeur aan bier met 43% en wijn met 40%. De rest, 17%, kiest voor sterke dranken.

De verkoop en consumptie van alcohol worden streng gecontroleerd door de Marokkaanse wetgeving die de verkoop ervan aan Marokkaanse moslims verbiedt.