Mehdi Chafai werd eerder deze week tot een boete van 30.000 dirham veroordeeld in Tiznit. De jonge dokter heeft onverwachts hulp gekregen van de bevolking.

en inzamelingsactie werd gestart om de boete te betalen die aan de “dokter van de armen”, zoals de kinderchirurg wordt genoemd, werd opgelegd.

“Willen ze geld, dan zullen we het ze geven. Maar ze moeten Mehdi Chafai onder deftige voorwaarden laten werken, ver van alle misbruiken en corruptie.”, verklaarden de initiatiefnemers aan Hespress.

Het verhaal van de jonge dokter, die in conflict raakte met zijn meerderen omdat hij de corruptie binnen het ziekenhuis waar hij werkt aan de kaak stelde, raakt niet alleen in Tiznit. Er werden namelijk reeds donaties ontvangen uit Casablanca, Rabat, Marrakech en Beni Mellal.

“Deze campagne is een bericht aan het ministerie van Gezondheid, dat ons de redenen van deze oneerlijke rechtszaak tegen de dokter moet uitleggen. Hij die al honderden kinderen in Tiznit heeft gered, een stad waar een groot tekort is aan medische centra.”, aldus de initiatiefnemers.