Laura Briol een 21- jarige Française geeft uitleg in een opgenomen video over de gebeurtenissen op 26 Oktober 2016, die hebben geleid tot de beschuldiging van verkrachting door Saad Lamjarred.




De man heeft sinds Oktober 2016 in de cel gezeten tot april 2017, waarna hij voorlopig werd vrijgelaten tot de rechter een definitief vonnis heft uitgesproken. Zijn bewegingen worden wel gemonitord middels een elektronische enkelband.

In de uitgezonden video zegt Laura dat ze sinds het voorval “elk contact met de media vermeden heeft om niet teveel heisa te veroorzaken. Het was dan ook moeilijk voor mij omdat mijn familie en vrienden van het voorval op de hoogte waren.”

“Tijdens die nacht was ik in een bar in Parijs om mijn verjaardag te vieren, waar ook mijn verkrachter aanwezig was. Hij bood mij iets aan om te drinken, waarop ik op een bepaald moment dronken was. Hierna nodigde hij “ons” uit om naar een andere bar te gaan waarop we meegingen. Onderweg naar die andere bar bleek hij andere plannen te hebben en vroeg hij ons om mee te gaan naar het hotelkamer van een vriend.

We waren met z’n vieren, ik, twee andere vrienden en Hij (Lamjarred). We keken videofilmpjes en luisterden naar muziek. Tot hij ons meevroeg naar zijn hotelkamer om verder te feesten.

Na een eerste keer mij gekust te hebben wou hij mij nogmaals kussen waarop ik dit weigerde. Hij reageerde hierop heel agressief en sloeg mij. Ik was heel verbaasd want de sfeer was tot dan heel goed. Ik probeerde mij te verdedigen terwijl hij door bleef slagen.”

Op deze video kan je ook de slagen en verwondingen nog zien die zij heeft opgelopen. Ze verteld verder ook dat ze werd geslagen toen ze haar spullen bijeen zocht in de hotelkamer om deze te verlaten.” Hij greep me, gooide me op het bed, scheurde mijn kleren van mijn lichaam en kon niet meer ademen . Ik verzette me maar hij was te sterk.”

Volgens Laura “ wist ik te ontkomen door hulp van het hotelpersoneel. Ik heb toen direct erna de politie gebeld, klacht ingediend en naar het ziekenhuis gegaan voor de nodige tests uit te voeren.”

Nadat dit bekend raakte en haar naam in de media werd genoemd ontving ze verschillende doodsbedreigingen. Deze mensen namen ook contact op met mijn familie en vrienden om hen te intimideren. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ze doodsangsten heft doorstaan.

Op het einde van de video zegt Laura:” Ik zal nooit akkoord gaan met een minnelijke schikking of geld ontvangen om deze zaak te laten vallen. Ik ben niet zijn enigste slachtoffer, er zijn meerdere en heb ondersteuning nodig om deze man in de gevangenis te stoppen.”

Video