De berichtgeving over de dood van Anass Aouragh is grof gezegd vreemd. Donderdag, de dag dat het lichaam van het 13-jarige jongetje werd gevonden, zaten media er haast bovenop. De volgende dag werd er al gespeculeerd over de mogelijke oorzaak van de dood: zelfdoding of misdrijf. Hij zou een einde aan zijn leven hebben gemaakt, omdat hij gepest werd. Ook over het pesten werd gespeculeerd. Geen moment is er aan de ouders en familie gedacht. Hoe moeilijk zou het zijn om je kind te verliezen en valse berichten over je kind in verschillende media te zien? Zaterdag en zondag was het overigens opvallend stil, er werd geen woord gesproken of geschreven over Anass. Wordt er iets achtergehouden? Wat ik nog vreemder vind, is dat de doodsoorzaak niet bekend is, terwijl er sectie op het lichaam is verricht.

De fiets van Anass werd op een andere plek gevonden dan het lichaam. Het lijkt me overigens ook ondenkbaar dat hij eerst netjes zijn folders heeft bezorgd om vervolgens zelfmoord te plegen. Krassen op het gezicht en blauwe plekken in de hals doen mij denken aan wurging en niet aan zelfdoding.

Vandaag is Anass begraven en volgens media is de doodsoorzaak nog steeds onbekend. HUH? Maar er is toch sectie op het lichaam verricht? Daar moet toch de doodsoorzaak uit blijken? Ook gaat de politie verder met onderzoek. HUH? Maar als het zelfmoord is, gaan ze niet verder met onderzoek, denk ik dan.

De imam die het gebed leidde in de moskee waar er voor Anass is gebeden, gaf aan dat het om moord zou gaan. Ik neem aan dat hij dat niet zomaar zegt, waar de familieleden van het jongetje bij zijn. Wil de familie misschien rust hebben en niet teveel media-aandacht op de zaak hebben? Snap best dat ze in rust willen rouwen.

Berichtgeving van de politie en media is half en bevat naar mijn zeggen onwaarheden. Dat er wat verborgen wordt gehouden is duidelijk, maar de vraag die overblijft is: WAT wordt er verborgen gehouden? En waarom?