Er zal voor het eerst in de geschiedenis komend seizoen een Belg in het shirt van Juventus voetballen. Omar El Kaddouri tekent bij de ‘Oude Dame’ een contract voor vier jaar.

El wie? U hoeft zich niet meteen te schamen als u Omar El Kaddouri, een Belg met Marokkaanse roots niet kent. Hij begon bij de jeugd van Diegem. Al snel trok hij naar Anderlecht.

“Hij was 17 en stond bij ons op het punt om een profcontract voor drie jaar te ondertekenen, vertelt Jean Kindermands, jeugdcoördinator van Anderlecht, in HLN. “Maar tussen het opmaken van het contract en het ondertekenen, kwam er plots een makelaar tussen die hem naar Italië loodste.”

Zo kwam El Kaddouri in 2008 bij Brescia terecht. Daar speelde hij zich in de kijker van Juventus. “Het verbaast me wel een beetje dat hij naar Juventus gaat”, geeft Kindermans toe. “Ik kan alleen maar chapeau zeggen voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.”

Voor wie denkt dat de nationale ploeg er opnieuw een ster bij zal krijgen: El Kaddouri heeft, ondanks hij de bij de nationale jeugdelftallen van België speelde, beslist om voor Marokko uit te komen.