De Belgisch-Marokkaanse gemeenschap heeft voor de vijfde keer de Diwan Awards uitgereikt. De prijzen moeten jongeren inspireren voor een geslaagde carrière. Regisseuse Rachida El Garani werd gelauwerd met de prijs voor vrouw van het jaar. Fikri Bouaza werd gelauwerd in de categorie geneeskunde.
De Belgisch-Marokkaanse gemeenschap heeft voor de vierde keer de Diwan Awards uitgereikt. “De Diwan Awards willen een eerbetuiging brengen aan de hoop van migranten op een beter leven voor hun kinderen”, klinkt het.

Er werden in totaal dertien onderscheidingen uitgereikt op het gala van de Diwan Awards. De Diwan Award voor vrouw van het jaar ging naar regisseuse Rachida El Garani. El Garani maakte de documentaire “Into the darkness” en werkt momenteel aan haar langspeelfilmdebuut.

Dokter Fikri Bouazza werd gelauwerd in de categorie geneeskunde. Bouazza werkt als klinisch hoofdadjunct van de afdeling oncologische maag-en darmchirurgie aan het Instituut Jules Bordet. “Dankzij zijn vele reizen en ook dankzij een sterke overtuiging, pleit Dokter Fikri voor een wereld waarin men respect heeft voor elkaar, ongeacht wie”, aldus het juryrapport.

De islamleerkracht Khalid Benhaddou kreeg de onderscheiding in de categorie onderwijs en de prijs van de cultuurprijs was voor Sabiha El Yousfi. El Yousfi is bekend van het spektakel “Dixit algorizmi, les arabesques du savoir”.

Voorts waren er ook onderscheidingen voor Houda Chahboun (architectuur), Jaouad Achab (sport), Allyens (starter), Soufian Haddouch (ingenieur), Houria Grana (management), Papy Boom (vereniging), Yassine Challouk (advocaat), N’WICHA (prijs van de jury) en Mohamed El Bachiri (burgerschapsprijs).