Op vrijdag 19 juni namen de leerlingen van de eerste graad van BS Lyceum deel aan het evenement Marokko @ Hasselt in Kiewit. Dit project is een uitwisseling van tradities tussen de stad Hasselt en twee Marokkaanse partners.

Na het wegwijs maken op het domein zijn we gestart met workshops. We begonnen onze reis met het beluisteren van een Marokkaans sprookje . Het was al een verrassing dat Zohra het verhaal vertelde. Door haar hebben we ontdekt dat sprookjes overal ter wereld hetzelfde zijn, maar dat de details zijn aangepast aan de cultuur. Zo verloor Assepoester bij ons haar glazen muiltje en in het Marokkaans sprookje haar gouden riem. Toch wel een leuk weetje.

Na het verhaal mochten we onze creatieve kant bovenhalen en gingen we aan de slag met het ontwerpen en bakken van Marokkaanse koekjes. Na het proeven van deze overheerlijke lekkernij hebben we nog deelgenomen aan verschillende workshops: henna, dansen, Marokkaanse thee zetten en Arabisch schrijven. Jammer dat we niet konden genieten van het Marokkaanse klimaat, maar dit heeft ons enthousiasme niet kunnen temperen.
Een geslaagd project dat zeker en vast voor herhaling vatbaar is.