Nederland is een international minder rijk. Nacer Barazite heeft besloten van nationaliteit te wisselen en voortaan uit te komen voor de nationale ploeg van Marokko.

De 22-jarige aanvaller kwam uit voor Oranje onder Oranje onder 17, onder 19, onder 20 en onder 21 jaar. Maar stelde een definitief besluit over zijn toekomst telkens uit. Spelers mogen tot hun 21e jaar uitkomen voor een nationaal team, zonder dat het gevolgen heeft voor hun toekomst in de nationale A-selectie. Barazite, zoon van een Nederlandse moeder en Marokkaanse vader, heeft nu de knoop doorgehakt.

“Ik ben Nederland dankbaar. Ik heb gespeeld voor de nationale jeugdteams en me ontwikkeld. Mijn kwaliteiten kon ik altijd tonen”, vertelt Barazite op de website van de Marokkaanse voetbalbond. “Nu heb ik mijn keuze gemaakt. Een belangrijke en ook erg moeilijke beslissing, waar ik tijd voor nodig had. Maar nu sta ik er volledig achter.”

De aanvaller van AS Monaco kan al op 12 oktober debuteren, als Marokko in eigen huis Mozambique ontvangt. Een cruciale wedstrijd, omdat Marokko de wedstrijd in Maputo met 2-0 verloor. Dat kostte Eric Gerets zijn baan. Zijn opvolger Rachid Taoussi heeft nog niet laten doorschemeren of hij Barazite, die eerder speelde voor NEC, Vitesse, Arsenal en Austria Wien, oproept.