Bakker Schilderswijk doet aangifte geweld ME

2015-07-06 03:11:09 **ARCHIEFFOTO 02-07-2015** DEN HAAG - De eigenaar van een bakkerszaak in de Schilderswijk heeft aangifte gedaan tegen de politie nadat hij in zijn bakkerij tijdens de rellen door ME'ers is geslagen. Die rellen braken uit na de dood van Arubaanse Mitch Henriquez die zeer waarschijnlijk het gevolg was van het politieoptreden bij zijn arrestatie. ANP MARCO DE SWART

De eigenaar van een bakkerszaak in de Haagse Schilderswijk heeft aangifte gedaan tegen de politie omdat hij tijdens de rellen is geslagen door leden van de Mobiele Eenheid (ME). Hij zegt dat hij met zijn jongere broer gewoon achter de toonbank van zijn zaak stond toen ze woensdagnacht klappen kregen met een wapenstok.

Aan de klappen hebben de broers gekneusde ribben overgehouden. Een van de twee werd hard aangepakt omdat hij de zaak niet wilde verlaten na een verzoek van de politie, hij moest zijn brood nog afbakken. De andere broer kreeg klappen omdat hij zijn broer wilde helpen.

Ze dienen ook een klacht in bij de korpschef en bij burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag. De rellen in de Schilderswijk ontstonden vorige week na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die hoogstwaarschijnlijk is gestikt door toedoen van agenten die hem arresteerden.

Comments

comments

Share