BRUSSEL – Zakaria Bakkali heeft definitief gekozen voor België. Het grote talent van PSV ziet bij de ‘Rode Duivels’ meer perspectief op deelname aan grote toernooien dan met zijn vaderland Marokko. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde donderdag op een persconferentie dat Bakkali voor België wil uitkomen.

De 17-jarige aanvaller uit Luik, die dit seizoen een spectaculaire entree maakte bij PSV, behoort tot de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales. De Belgen kunnen zich in die duels voor het eerst sinds 2002 weer eens kwalificeren voor het WK. Bakkali zat al twee keer eerder bij de selectie, maar toen hoefde hij vanwege blessures nog geen keuze te maken tussen België en Marokko. De zoon van Marokkaanse ouders liet vorige week weten dat hij op korte termijn een definitief besluit zou nemen.

Met 22 punten uit acht wedstrijden gaan de Belgen aan kop in groep A, Kroatië heeft 5 punten achterstand. Als de ‘Rode Duivels’ op 11 oktober overeind blijven in Zagreb, dan is het ticket voor het WK van volgend jaar in Brazilië al binnen. Bij een nederlaag krijgt de ploeg van Wilmots 4 dagen later in Brussel nog een kans tegen Wales.

Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, twee belangrijke krachten, keren na een blessure terug in de selectie. Christian Benteke, de trefzekere spits van Aston Villa, zit ondanks een heupkwetsuur ook bij de groep van 25 man. Wilmots hoopt dat Benteke op tijd fit is voor de laatste twee kwalificatieduels.

Like Amazightimes op Facebook