Oussama Assaidi is een van de spelers die twijfelt tussen een interlandcarrière bij zijn vaderland of het land waar hij is opgegroeid. De aanvaller is geselecteerd door Eric Gerets voor de wedstrijd tegen Niger.
Doordat het een oefenwedstrijd is tegen Niger, mag Assaidi nog wel uitkomen voor het Nederlands Elftal. “Ik ben er zelf nog niet helemaal uit”, vertelt Assaidi aan Leeuwarder Courant. “Ik heb de keuze nog niet gemaakt, maar Marokko is mijn vaderland en mijn familie zou het geweldig vinden. Maar pas als ik een uitnodiging krijg bijvoorbeeld voor de Africa Cup, dan beslis ik.”
“Ik wil de sfeer proeven in de selectie van Marokko en praten met Gerets”, vervolgt de buitenspeler. “Ik heb nog nooit met hem gesproken. Ik verwacht dat het leuk wordt”, aldus een verheugde Assaidi. Dit seizoen heeft de vleugelspeler vooral indruk gemaakt in de wedstrijd tegen FC Twente, waarin hij drie doelpunten had gemaakt en twee assists heeft gegeven en hij zorgde nog voor een penalty voor sc Heerenveen.

(voetbal4u)
AmazighTimes AmazighTimes