AMSTERDAM – Oussama Assaidi heeft definitief voor het Marokkaanse elftal gekozen. De aanvaller van SC Heerenveen debuteerde vorige week al voor zijn geboorteland, maar kon omdat het een oefenduel betrof ook nog de voorkeur geven aan Nederland.

Assaidi beschikt immers over twee paspoorten. Nacer Chadli debuteerde eveneens onlangs voor Marokko, waarna de Twente-spits alsnog voor zijn andere moederland België koos. In Marokko wordt hij nu gezien als ‘verrader’.
De 22-jarige Assaidi is na zijn debuut tegen Niger (3-0) niet van plan nog te switchen. ”Het heeft me een goed gevoel gegeven. Dat was een hele mooie ervaring”, zegt hij tegenover het AD.
”Als bondscoach Eric Gerets me nog een keer oproept, kies ik definitief voor Marokko.”
Jong Oranje
Voor het Nederlandse beloftenelftal kwam Assaidi al eens uit. ”Maar voor Jong Oranje ben ik nooit opgeroepen. Ik weet ook niet waarom.”
”Hij liegt”, reageert Jong Oranje-bondscoach Cor Pot. ”Ik heb hem wel een keer opgeroepen. Dat was voor de eerste oefeninterland tegen Engeland. Hij speelde toen nog voor De Graafschap.”
”Assaidi was toen zelfs al onderweg naar het trainingskamp, maar in de auto heeft hij afgebeld omdat hij geblesseerd was