Een onderzoek naar een vuurwapen heeft zaterdag geleid tot de arrestatie van 14 mannen bij een moskee in Rotterdam-Zuid. Volgens de politie hadden de mannen mogelijk iets te maken met vuurwapenbezit. Uiteindelijk werd slechts een balletjespistool gevonden.

Een groepje verdachten zou een bijgebouw van de Anadolu Moskee in zijn gegaan om zich te verbergen. Daarom ontruimde de politie het gebouw. De circa vijftig bezoekers die op dat moment binnen waren moesten naar buiten komen. Veertien mannen voldeden aan het signalement van de verdachten en zijn opgepakt.

De zoektocht begon nadat ooggetuigen de politie hadden gebeld omdat een groepje mannen een ruit zou hebben ingeslagen aan de Oranjeboomstraat. Volgens de eerste melding toonden de mannen vuurwapens en zou een van hen in de lucht hebben geschoten. Of dat echt is gebeurd, moet echter nog blijken.

Omdat de politie dacht dat één van de verdachten in het bijgebouw van de moskee was achtergebleven, deed het arrestatieteam uiteindelijk een inval. Er werd niemand aangetroffen, maar er lag wel een balletjespistool dat sprekend op een echt vuurwapen leek.