Mensenrechtenactivist en advocaat Bouchetaoui heeft aangegeven dat alle arrestanten van de volksbeweging in de Rif zichtbaar te maken hebben met marteling. De advocaat gaf aan dat de arrestanten die voorgeleid zijn unaniem aangaven geschoffeerd te zijn door de politie en ME tijdens hun arrestatie. De arrestanten gaven aan voor separatisten bastaardkinderen van de Spanjaarden te zijn. De zitting tegen de arrestanten werd geschort nadat 1 van de arrestanten in huilde uitbarstte.
De Marokkaanse minister van Mensenrechten wilde zich gister niet uitlaten over de recente arrestaties in de Rif. De minister Mustapha Ramid (voorheen minister van Justitie en Vrijheden) gaf in een reactie aan Marokkaanse media dat hij enkel op basis van de informatie die hij bezit uitlatingen kan doen.

In de Rif zijn sinds vorig week tientallen arrestaties verricht naar aanleiding van de massale sociale protesten in het gebied. De demonstranten hebben sociaal-economische eisen en willen o.a. dat de autoriteiten voor verbeteringen zorgt in de gezondheidszorg, onderwijs, dat corruptie wordt aangepakt en dat er meer werkgelegenheid wordt gecreëerd.