De vakantie van alle soldaten en officieren werd tevens geannuleerd.

De inspecteur-generaal van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR), luitenant-generaal Abdelfattah Louarak, gaf zijn instructies voor de mobilisatie van verschillende eenheden van het leger en de oproeping van een aantal FAR-officieren. De laatste werd gevraagd om het nationale grondgebied niet te verlaten, meldt de krant Al Massae in zijn publicatie van vandaag.

Volgens de krant heeft de Koninklijke Militaire Rijkswacht op zijn beurt alle FAR-officieren die de afgelopen vijf jaar met pensioen zijn gegaan opgeroepen. Daarnaast werden veel vergaderingen gehouden onder leiding van Abdelfatah Louarak. Vergaderingen waarna de staat van paraatheid in de zuidelijke zone tot maximaal werd verhoogd, terwijl de vakantie werd geannuleerd voor alle soldaten en officieren.

Verscheidene militaire uitrusting is ook overgebracht naar de Sahara, evenals verschillende gevechtsvliegtuigen die zijn verplaatst naar militaire buitenposten in het zuiden. Al Massae verwacht ook dat verschillende locaties van de lokale gendarmerie zullen dienen als opvangcentra voor reservisten en gepensioneerde soldaten.