Aran de Jong, die zaterdag werd doodgeschoten in Eindhoven, had 200.000 euro schuld bij een Marokkaan en 500.000 euro bij een Turk. Dat schrijft Misdaadjournalist. De eisers zouden allebei in Brabant wonen. Mogelijk is de schuld aanleiding voor de liquidatie van zaterdagmorgen.

De Jong is vrijdag in besloten kring in Oisterwijk begraven. Daar ging een afscheidsdienst in de Sint Joriskerk in Eindhoven aan vooraf. Bij de dienst waren ongeveer tweehonderd bezoekers aanwezig, meldt Omroep Brabant. Daarbij spraken ook zijn drie kinderen, van wie er twee op de basisschool zitten. Zij noemden hem ‘de beste papa, maar ook een gekke vader’.

De Jong werd door de politie verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie die handelde in hasj en wiet, dat voornamelijk werd geëxporteerd naar Italië en Engeland. Ook is bekend dat zijn organisatie waarschijnlijk 3040 kilo hasj uit Pakistan invoerde. Die lading werd onderschept in Werkendam. Volgens de politie was De Jong niet direct bij de transporten betrokken, maar werd er regelmatig geld afgeleverd bij zijn woning in Eindhoven. In december zou De Jong voor de rechter moeten komen.

Eerder werd al gemeld dat De Jong bevriend zou zijn met Youssef Sabbahi, die deze maand op een kickboksgala in Zijtaart werd doodgeschoten. Of de twee moorden iets met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk.