CULEMBORG De Marokkaanse voetbalacademie kan 30 en 31 mei niet meedoen aan de Culemborg Cup. De reden van de afmelding is dat de Nederlandse ambassade in Rabat om onduidelijke redenen de visumaanvraag voor alle spelers heeft geweigerd.

Het team, opererend onder de naam SelectionMarocOriental, was samengesteld uit spelers die afkomstig zijn uit clubs uit de plaatsen Ahfir, Zaio en Berkane. De organisatie was in handen van een partner van Moving Culemborg, AssociationAfak.

Moving Culemborg betreurt de afmelding van de Marokkaanse club De deelname van SelectionMarocOriental was een vervolg op het Clublinking project van de KNVB en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waaraan Vriendenschaar begin 2014 heeft deelgenomen. Dit project heeft het bevorderen van wereldburgerschap tot doel via het leggen van verbindingen tussen Nederlandse sportclubs met sportorganisaties in landen in ontwikkeling.

In een schriftelijke reactie laat de voetbalacademie weten: ,,We vinden het heel jammer dat we niet naar Nederland kunnen komen, maar zonder visa wordt het onmogelijk. We hopen in de toekomst toch nog deel te kunnen nemen.”