Dima Trabelsi, een Amazighactiviste van 20 jaar oud werd met de dood bedreigd en fysiek mishandeld door 4 personen.

22657460 10212292298437649 1818112545 n

Ze beschrijft de daders bij naam zijnde Mohamed amin Hammami, Hamza Riyahi, Ilyas Zamili en Yassin.

“ Bij het terugkeren naar huis met de bus werd ik op de bus omsingeld door verscheidene studenten. Ze sloegen mij met cursussen en beschimpten mijn moeder. Uit angst ben ik al zwijgend blijven zitten.

Toen ik uitstapte trokken ze aan mijn haren en mijn kleren werden langs alle kanten van mijn lijf getrokken. Het was ondertussen al donker, en het was dus ook niet echt duidelijk wat er juist gebeurde. Ik had enorm veel angst op dat moment. Ze liepen langs mij heen en bespuugden me ook”.
Een van de studenten sloeg haar in de nek met een scherp voorwerp en riep ALLAHOE AKBAR ALLAHOE AKBAR. Ze krabten haar armen en borststreek open met hun nagels, en maakten haar uit voor “Atheïst” en “ongelovige”. Uiteindelijk slaagde ze erin om te vluchten en haar huis te bereiken.

Na een doktersbezoek waarbij ze ook een medisch attest kreeg ging ze naar het politiekantoor om aangifte te doen van de feiten.

Het meisje verkeert in een shocktoestand en is bang om haar huis te verlaten en zich op straat nog te begeven.

Dit zijn toestanden die iedereen in Tunesië kan overkomen, iedereen die een bepaalde mening heeft en een duidelijk standpunt verdedigt. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de overheid om te zorgen voor de veiligheid van al haar burgers, zodat iedereen een vrij leven kan leiden in zijn land.

MCAN (stichting Movement of North Africa) heeft een advocaat in handen genomen voor Amazighactiviste .