Jeune Afrique heeft zoals elk jaar een ranglijst van machtigste Amazigh vrouwen in Afrika gepubliceerd. Vijf Amazigh vrouwen vormen de top vijf.
Meriem Bensalah Chaqroun voert de ranglijst aan. De voorzitster van het Verbond van Marokkaanse Ondernemingen CGEM is volgens het blad de machtigste vrouw van Afrika. Meriem Bensalah Chaqroun kan onderhandelen als geen ander en vergezelt Koning Mohammed VI op al zijn reizen in Afrika. Haar vader, Abdelkader Bensalah, is één van de belangrijkste figuren in de strijd voor de onafhankelijkheid van Marokko. Haar familie bezit de groep Holmarcom met een omzetcijfer van 700 miljoen euro.

Mama Tajmouati is de tweede machtigste Amazigh vrouw in Afrika. Ze staat aan het hoofd van Ynna Holding sinds het overlijden van haar man Miloud Chaabi in 2016.

Rita Zniber volgt op de derde plaats. Ze werd na het overlijden van haar man Brahim Ziber vorig jaar CEO van Diana Holding, waarvan het omzetcijfer op 2,658 miljard dirham wordt geschat.

Salwa Idrissi Akhannouch is vierde in de lijst. De vrouw van miljardair en minister Aziz Akhannouch van Landbouw staat aan het hoofd van de groep Aksal. Ze bezit onder meer de Morocco Mall in Casablanca en heeft een tiental dagen terug haar eigen cosmeticamerk uitgebracht.

Op de vijfde plaats vinden we Nadia Fettah terug. Ze is onderdirectrice van Saham Finances, holding van minister Moulay Hafid Elalmy, die 36 verzekeringsbedrijf in Afrika verzamelt.