In januari vindt alweer de 9de editie van de Amazigh Nieuwjaarsviering in Den Haag, georganiseerd door de stichting Multicultureel Jongeren Geluid (MJG). Deze meerdaagse viering – inmiddels uitgegroeid tot het grootste Amazigh festival van Europa – vindt plaats op diverse lokaties in Den Haag, met onder andere educatieve programma’s, theatervoorstellingen, workshops of filmvertoningen rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord Afrika: de Imazighen (Berbers).

Met als hoogtepunt: het grootste en leukste Amazigh Nieuwjaarsfeest op vrijdag 18 januari in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. En dit jaar mogen we met trots aankondigen dat we weer een geweldig podiumprogramma hebben:

AGRAF
De muziek van AGRAF is een mengelmoes van traditionele Riffijnse muziek en nieuwe moderne klanken. De immens populaire band combineert verschillende stijlen en culturen en hun muziek is een kruising van Amazigh, Gnawa, Jazz, Spaanse en Afrikaans muziek. Nasre-Eddine wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Riffijnse cultuur. Maar ook aan het verspreiden van een boodschap van hoop, vrijheid, broederschap en vrede, via zijn liederen. Agraf vertelt het verhaal van de Rif. Dit zijn verhalen van pijn maar ook van hoop. Het was na een grote opstand in de Rif en de pijn, veroorzaakt door het overlijden van zijn moeder, dat Nasre-Eddine begon met zingen. Zijn muziek werd zijn troost, zijn boodschap en zijn hoop. Hij vertelt zijn verhaal en laat het geluid van liefde en revolutie klinken.
ABDELMOULA
De zanger Abdelmoula wordt door ingewijden wel eens ‘de Marokkaanse Marco Borsato’ genoemd. Helemaal vreemd is deze vergelijking ook weer niet, want Abdelmoula heeft net als Borsato een dijk van een stem en ook hij weet zich met een goed in het gehoor liggend, breed en populair repertoire in het middelpunt van de belangstelling van een grote groep muziekliefhebbers, jong en oud.

ELIAS AHOUDRI
Deze jonge sing & songwriter uit het Rifgebied, maakt prachtige muziek met o.a. ook snoeiharde teksten over de protestbeweging in het Rifgebied.
Met na afloop een vette afterparty in de foyer! Bereid je voor op een onvergetelijke avond met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen.
Wat is het Amazigh Nieuwjaar?
Het Amazigh Nieuwjaar 2969 komt overeen met het jaar 2019. De Amazigh-jaartelling begon vermoedelijk na de overwinning van de Amazigh-koning Chechong op de Egyptische Farao’s. De oorlog is ontstaan na de aanval van de Farao’s op de Imazighen om de macht over Noord-Afrika te krijgen. Vanaf die tijd begonnen de Imazighen met een eigen jaartelling.

Vrijdag 18 jan | Zuiderstrandtheater | 19.00 – 23.00 U |
Meer informatie: www.zuiderstrandtheater.nl of via https://www.facebook.com/events/353132188596503/

KAARTVERKOOP:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/programma/?maand=2019-01-18#modal=/programma/4754/Multicultureel_Jongerengeluid/Amazigh_Nieuwjaar_AGRAF/

agraf foto