poster

In januari vieren Imazighen (Berbers) overal ter wereld het Amazigh nieuwjaar. 2018 komt overeen met het Amazigh-jaar 2968. Deze jaartelling begon vermoedelijk na de overwinning van de Amazigh-koning Chechong op de Egyptische Farao’s. De oorlog is ontstaan na de aanval van de Farao’s op de Imazighen om de macht over Noord-Afrika te krijgen. Vanaf die tijd begonnen de Imazighen met een eigen jaartelling.
In Den Haag vindt deze maand alweer de 8ste editie van de Amazigh Nieuwjaarsviering. Deze meerdaagse viering vindt plaats op diverse locaties in Den Haag, met onder andere educatieve programma’s, workshops, filmvertoningen en podiumkunsten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika: de Imazighen.
Met als hoogtepunt: het grootste en leukste Amazigh Nieuwjaarsfeest op zondag 21 januari in het Zuiderstrandtheater. En ook dit jaar heeft de organisatie -Stichting MJG- een ongelooflijk mooi en divers programma in petto met Amazigh artiesten uit Kabylië, Rif en Atlas:
IDIR (Koning van het Amazigh lied. Zingt zowel nummers van zijn nieuwste album, als ook zijn oude hits) – SILYA (De Riffijnse activiste en zangeres komt voor het eerst met haar band in NL optreden. Ook zal ze een masterclass Izran verzorgen) – KAOUTAR BERRANI (Heeft tijdens de finale van Arab Idols een Riffijns lied gezongen) – GROUPE TIZWIT (Heerlijke Ahidous. Laat je in de foyer en in de zaal entertainen door de dames en heren uit de hoge Atlas) – ANASS AL ANDALOUSSI -Rifgangsters (Deze jongeman rapt geweldige en snoeiharde teksten over de protestbeweging in het Rifgebied). – En na afloop een vette afterparty in de foyer!
Het is vooral een avond waarop iedereen bij elkaar komt en samen het nieuwe jaar inluidt. Dit zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart.
Zo 21 jan | Zuiderstrandtheater | 17.00 – 22.00 U |
Meer informatie:

Tickets:

Let op!
Bij 4 kaartjes of meer betaal je slechts €12.50,- per kaartje. Bel met stichting MJG (06-28951555) voor de groepskorting.