Marrakech – Monsters is een Amazigh film die nationaal en internationaal verschillende prijzen heeft gewonnen . Het werd ook geselecteerd door verschillende festivals. De film is geschreven en geregisseerd door Aksel Rifman. Yan Production en Aras Entertainment produceerden de film.

Moroccan Movie Monsters Wins Several Awards in International Festival

Monsters is een psychologische thriller in Tamazight die 80 minuten duurt. De film vertelt het verhaal van drie gemaskerde mannen: de baas, de bruut en de verliezer die een rijke man aanvallen en zijn vrouw en dochter als gijzelaars houden. De familie probeert zichzelf te beschermen tegen de aanvallers. Geweld en verraad maken de situatie in huis ingewikkelder.

“Wat begon als een eenvoudige diefstal, werd uiteindelijk een Matroschka van geheimen”, aldus de synopsis van de film op de officiële website. “Niemand is veilig of onschuldig in het huis”.

Monsters heeft verschillende prijzen gewonnen in Marokko en in het buitenland. Het won de beste buitenlandse film op het filmfestival van Central Florida en de beste Amazigh film van het jaar door het Royal Institute of Amazigh Culture (IRCAM) in 2019.

De film viel binnen de Official Selection to Winter Film Awards, Official Selection to Festival International du Film PanAfricain de Cannes en Official Selection to Polish International Film Festival.

Monsters won ook de Best Feature Film in ECA (European Cinematography Awards) in januari 2020.

Monsters kregen onlangs 8 nominaties in Rapid Lion, een Zuid-Afrikaans internationaal filmfestival, in verschillende categorieën. De film werd genomineerd in de categorieën Best Directing, Screenplay, Cinematography, Editing en andere voor acteren in de ondersteunende en leidende categorieën.