De afgelopen week is door tout Bekend Nederland gelobbyd om Ali B de Televizier-Ring te bezorgen voor zijn programma Op volle toeren. En natuurlijk deed de sympathieke rapper zelf ook een duit in het zakje. “Het zou een stunt zijn als we winnen”, zegt hij in De Telegraaf.

Het predicaat ‘knuffelmarokkaan’ zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

“Dat is als een belediging begonnen, maar ik draag het als koosnaam. Op Twitter zeggen sommigen dat ik de Televizier-Ring wel zal winnen omdat ik Marokkaan ben. Als een soort positieve discriminatie. Het beste is niet kwaad worden op zulke opmerkingen, hoewel dat dus wel in mijn temperament zit. Dat is misschien wat er in mij is veranderd met de jaren. Ik denk steeds beter na.”

Stemmen kan nog tot zondagavond 0.00 uur. En dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat Ali The Voice of Holland en Boer zoekt vrouw het nakijken geeft. “Ja het zou natuurlijk een kick zijn als we die Televizier-Ring winnen. Zoals Willeke Alberti het zei, het gevoel van SAMEN wat het programma uitstraalt, maakt Nederland een stukje beter? Ik heb er in elk geval alles aan gedaan.”