AMSTERDAM – De bevriende Ali B. en Najib Amhali zijn samen een tv-productiehuis begonnen in Amsterdam. Het nieuwe bedrijf heeft de naam North Sea Camel meegekregen, verwijzend naar de gedeelde Marokkaanse en Nederlandse komaf van beide artiesten, zo laat creatief directeur Vincent ter Voert maandag weten aan BuzzE.

Het eerste programma van North Sea Camel is ‘Ali B en de 40 Wensen’, waarin de rapper jongeren helpt bij het vervullen van de laatste levenswens van ouderen. Het programma van de TROS wordt vrijdagavond gelanceerd bij TV Lab. Als het aanslaat, volgt er een serie van. Ook komt er een programma rondom de komiek en acteur Amhali.

Naast de beide vrienden worden er ook programma’s bedacht voor andere bekendheden uit de eigen bedrijven van Amhali en Ali B., zoals Charly Luske, Victoria Koblenko en Yes-R. North Sea Camel wil een breed scala aan programma’s gaan aanbieden, van komedie, tot drama, muziek en reality.

Bezuinigingen
”Najib en ik waren al een tijd aan het nadenken over een eigen bedrijf, om onze creativiteit een extra uitlaatklep te geven. Toen Vincent onlangs voor zichzelf begon, was één en één twee”, legt Ali B. uit.

”Naast de comedyshows die ik maak, heb ik een passie voor tv en drama”, zei Najib Amhali. ”De ideeën die ik heb kan ik zo goed laten ontwikkelen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere artiesten en talenten die Ali en ik onder management hebben.”

Ter Voert is niet bang dat er geen plek is voor een nieuw tv-huis in deze tijden van bezuinigingen op de publieke omroep. ”Er is altijd ruimte voor een goed idee, mits dat ook goed wordt uitgevoerd, en met goede mensen.”