Een wel heel opmerkelijke en op lucht gebaseerde beschuldiging van de Algerijnen jegens hun buurland Marokko.
Het lijkt erop, dat op basis van het recent ingestuurde communiqué van het ministerie en het terugroepen van de ambassadeur uit Algerije, dat er een diplomatieke rel gaande en aanstaande is tussen Marokko en de Algerijnen. Dit alles begon toen de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Abdelkader Messahel, gisteren gedurende een bijeenkomst voor grote bedrijven van zijn land een ontoelaatbare sneer uitdeelde aan Marokko.

De minister wond er geen doekjes om en zei gedurende zijn toespraak niet onder de indruk te zijn van zijn buurland. Royal Air Maroc zou niet alleen passagiers vervoeren (doelend op het smokkelen van hasj) en het Marokkaanse bankwezen zou zorgen voor het witwassen van deze gelden.

Terugroepen ambassadeur uit Algerije
Een uitspraak die zoals verwacht totaal in het verkeerde keelgat schoot bij Marokko, na de uitspraak van gisteren is er een persbericht de wereld ingebracht en heeft men onmiddellijk actie ondernomen: de ambassadeur daar is per direct teruggeroepen naar Rabat. In het communiqué is onder meer te lezen dat deze uitspraak van kinderlijk niveau is en dat het verre van een bijdrage levert aan de weg die Marokko onlangs is ingeslagen in Afrika (duurzame samenwerking met verschillende landen op het continent).