Taoufik Bouachrine ziet ernstige beschuldigingen tegen zich geuit, waaronder die van verkrachting en mensenhandel

Taoufik Bouachrine, redacteur en columnist bij het dagblad Akhbar Al Yaoum, werd vrijdag gearresteerd en verscheen gisteren voor de officier van justitie bij het Hof van Beroep in Casablanca. De laatste heeft maandagmiddag besloten om Bouachrine, nog steeds onder arrest, voor te leiden bij de strafkamer, meldt een verklaring van de officier van justitie.

Volgens de verklaring zijn de aanklachten tegen Bouachrine zeer ernstig. De journalist zal worden vervolgd voor onder andere “mensenhandel, machtsmisbruik en misbruik van zwakte” om zijn slachtoffers “te exploiteren en te chanteren”. Bouachrine wordt ook vervolgd voor “verkrachting, poging tot verkrachting’, ‘gewelddadige verkrachting, aanranding en ‘pimpen’.”

De aanklager voegt eraan toe dat al deze overtredingen zijn gepleegd tegen acht slachtoffers. De laatstgenoemden werden gefilmd en de onderzoekers slaagden erin om niet minder dan 50 video-opnames te bemachtigen. Taoufik Bouachrine zal op 8 maart voor de correctionele kamer verschijnen, sluit de verklaring af.