Ahmed Zafzafi, beschreef de afwezigheid van een reactie -doodse stilte- van sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje, in het kader van de gevelde vonnissen “als medeplichtigen in deze zaak”.

In een interview veroordeelde hij de “negatieve behandeling” van deze landen, terwijl andere landen, waaronder Nederland, België en Duitsland, hun veroordeling uitspraken tegen de recente uitspraken van de rechtbank tegen de gevangen activisten van de Riffijnse Volksbeweging en ook uiting gaven aan hun solidariteit met hen.

De vader van Nasser zei ook dat zijn zoon, die momenteel wordt vastgehouden in Casablanca een hongerstaking ondergaat die hij dinsdag begon om te protesteren tegen zijn isolement van zijn kameraden. Nasser verblijft nog steeds in een isoleercel, zonder contact te hebben met de overige activisten, terwijl tot voor kort hier wel toelating voor was gegeven.

Wat betreft het hoger beroep zegt Ahmed Zafzafi dat zijn zoon Nasser aanstaande vrijdag een vergadering heeft met zijn advocaten, en hij optimistisch is dat er uiteindelijk toch beslist wordt om het gevelde vonnis aan te vechten.

Noureddine Adherbal