Bij Stoke City zijn ze trots en blij dat Ibrahim Afellay voor de Premier League-club heeft gekozen. Hij vergroot in het Britannia Stadium het contingent ex-spelers van Barcelona.

‘Nog even’ geen PSV
Op de website van de club reageert algemeen directeur Tony Scholes verheugd op de komst van Afellay. ‘Het mag geen geheim heten dat Ibrahim meerdere opties had’, weet ook hij. Zo was er onder meer de interesse van PSV. ‘Iedereen zal begrijpen dat wij dolblij zijn met het feit dat hij gekozen heeft om bij ons te tekenen.’

Oude bekenden
De aanwezigheid van veel oude bekenden van Afellay heeft volgens Scholes meegeholpen. ‘Hij heeft zin om in de Premier League aan de slag te gaan en kent al heel veel spelers van ons. Ik twijfel er niet aan dat zij Ibrahim zullen helpen om zich snel thuis te laten voelen hier.’ Afellay treft in Stoke-on-Trent onder anderen landgenoten Marco van Ginkel (gehuurd van Chelsea) en Erik Pieters.

Mmslag bij de club
Met de komst van Afellay zet manager Mark Hughes zijn hervormingen bij Stoke door. De Welshman speelde zelf bij Barcelona. In een poging Stoke wat verzorgder voetbal te laten spelen, haalde hij de laatste jaren al heel wat spelers met een verleden bij de Catalanen naar zijn club. Zo spelen verdediger Marc Muniesa en aanvaller Bojan Krkic al langer bij Stoke. Naast de komst van Afellay – wiens contract in Camp Nou afliep – werd jongeling Mohamed El Ouriachi weggeplukt bij de Spaanse grootmacht.

bron: VI

8074270-12582866