BARCELONA – Edgar Davids gelooft dat Ibrahim Afellay kan slagen bij FC Barcelona. De oud-international speelde zelf een half seizoen bij de Catalenen, toen onder coach Frank Rijkaard na de winterstop een weergaloze comeback werd ingezet waarbij Real Madrid werd ingehaald maar de titel aan Valencia gelaten moest worden.

Davids speelde weliswaar maar achttien competitiewedstrijden voor de blauwroden, de herinneringen aan die tijd vergeet de Amsterdammer nooit. ,,Het was een memorabele periode in mijn leven en ik was dankbaar voor de kans om naar Barcelona te komen, het team van dienst te zijn”, zegt hij op de clubsite van de Catalanen.

Volgens Davids moet Afellay er alles aan doen om zo lang mogelijk bij de club te blijven spelen. ,,Ik denk dat hij, als hij geduld heeft en de Catalaanse mentaliteit leert, het erg goed kan gaan doen.”

Davids bracht deze week een bezoek aan zijn oud-werkgever. ,,Ik heb wat oude vrienden bezocht, onder wie Michael Reiziger. Daarnaast heb ik een kledingzaak voor kinderen van zes tot twaalf jaar en het hoofdkantoor bevindt zich in Barcelona. Ik heb Pep gevraagd of ik mocht komen kijken hoe er getraind wordt, ik wil graag nieuwe dingen leren.”

AD.nl

AmazighTimes AmazighTimes